Website

Voor het gebruik van deze site zijn hier nog enkele tips:

Refresh

De site van het ORV Breda maakt gebruik van het cache geheugen. Als de browser de javascript, stylesheets en foto's uit het cache geheugen ophaalt, dan hoeven die niet van de server te worden opgehaald. Daarmee wordt de site sneller.
Ondertussen kan de site (op de server) worden aangepast en de gebruiker merkt dit niet. Daarom kan het verstandig zijn om af en toe op de toets F5 te drukken. Dan wordt het cache geheugen geleegd en wordt de webpagina en de bijbehorende javascript, stylesheets en foto's opnieuw van de server opgehaald.

Agenda

Op het scherm met de nog te spelen wedstrijden staat deze knop:
(Voorlopig alleen voor desktop computers)

De nog te spelen wedstrijden worden met het iCalendar formaat in een bestand gezet, welke door een mail programma kan worden ingelezen. Het mail programma kan Outlook zijn, maar ook Lotus Notes, Google mail, Apple mail en Yahoo mail.
In Outlook kun je het bestand koppelen als agenda, maar kun je het bestand ook importeren. Beide methodes hebben voor- en nadelen, dus je moet hier zelf een keuze in maken.
Elke wedstrijd wordt als een afspraak in de agenda opgenomen, waarbij
  • de begintijd 60 minuten voor aanvang van de wedstrijd ligt.
  • de eindtijd 90 minuten na aanvang van de wedstrijd ligt.
  • de herinnering 30 minuten voor de begintijd van de afspraak ligt.
Hou er rekening mee dat er wedstrijden verplaatst kunnen worden. Als een wedstrijd verplaatst wordt, kun je het beste zelf de afspraak in het mail programma wijzigen. De afspraak in jouw mail programma wordt niet automatisch bijgewerkt, vandaar dat er een link in de afspraak is opgenomen naar de website met nog te spelen wedstrijden.
Je kunt een iCalendar bestand meerdere keren inlezen, maar Outlook verdubbelt de afspraken en doet geen update van de bestaande afspraken. Er wordt nog naar gekeken om dit aan te passen.

Disclaimer

ORV Breda is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van het inlezen van afspraken in de agenda. Het aanleveren van een bestand met afspraken is een service van het ORV. Het inlezen van afspraken is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.
Heel flauw natuurlijk. De standaard voor iCalendar (RFC 2446) is mede door Microsoft tot stand gekomen, maar deze standaard is door Microsoft niet volledig in Outlook geïmplementeerd.
Het inlezen van afspraken is getest met Outlook en Lotus Notes. Mocht je met andere mail programma's problemen ervaren, stuur dan even een mailtje naar de wedstrijdleiding.

Afdrukken

Bij het afdrukken van pagina's, is de heading en de navigatie niet meer van belang. Daarom worden deze niet naar de printer gestuurd.
Ben je op het scherm waarop je de wedstrijden van jouw eigen team ziet, dan wordt de stand op de eerste pagina afgedrukt en de wedstrijden op de tweede pagina. Zie ook het voorbeeld hiernaast.

Wachtwoord

Na het ingeven van het juiste wachtwoord, kan de uitslag van een wedstrijd worden ingevoerd en kan er commentaar op een nog te spelen wedstrijd worden ingegeven.
De contactpersonen geven aan de wedstrijdleiding door voor welk team zij welk wachtwoord willen gaan gebruiken. De wedstrijdleiding zal vervolgens dit wachtwoord activeren.
Het wachtwoord moet minimaal 3 tekens en maximaal 12 tekens lang zijn en mag geen punt-komma (;) bevatten.
Na het ingeven van het wachtwoord, wordt deze opgeslagen in een cookie van jouw browser. Deze cookie blijft geldig tot het einde van het seizoen (1 juli). Dus na 1 juli zul je het wachtwoord opnieuw moeten ingeven.

Ingeven uitslag

Na afloop van een wedstrijd kan de uitslag online op de site worden ingevoerd. De uitslag wordt direct verwerkt in de stand en bij de gespeelde wedstrijden. Let op: het ingeven van een uitslag is mogelijk tot en met 2 dagen na afloop van de wedstrijd.
Om misverstanden te voorkomen, moet het wedstrijdformulier altijd worden verstuurd aan de wedstrijdleiding. Dit kan zowel via de post als via e-mail (scan of foto).

Ingeven commentaar

De informatie die je hier invoert, wordt zichtbaar bij de nog te spelen wedstrijden. Dit zijn voorbeelden die je kunt invoeren:
- de wedstrijd wordt vanavond niet gespeeld omdat ...
- kom op tijd want we hebben de zaal uiterlijk tot 23:00 uur
Commentaar op een wedstrijd kan tot 14 dagen vooraf worden ingevoerd.

Linken naar deze site

Als je een link op jouw eigen site naar deze site van het ORV wilt hebben, kun je het volgende statement gebruiken:
<a href="http://www.orvbreda.nl">Website ORV<a>

Je kunt ook direct linken naar een klasse en zelfs naar een team binnen een klasse. Hiervoor kun je het volgende statement gebruiken:
<a href="http://www.orvbreda.nl/klasse.php?klasse=3&team=2">Website ORV<a>
Er zijn twee parameters, klasse en team. Deze kun je meegeven volgens het getoonde voorbeeld (GET), maar deze mag je ook in de achtergrond meegeven (POST).
Als je de url opslaat in jouw favorieten volgens het getoonde voorbeeld, dan zie je direct hoe jouw team het in de competitie doet. Bedenk wel dat je dan het laatste nieuws van het ORV niet ziet, die staat op de index pagina.
Wil je meer uitleg over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen, neem dan contact op met het bestuur.

N.b. Voorlopig werkt de link via de oude html pagina's (zoals bijvoorbeeld: a1eklasse.html) nog wel, maar deze html pagina's zullen na afloop van dit seizoen (2016-2017) worden verwijderd.